Hoe dan?!

Hoe krijgen we het voor elkaar dat onze Little/One zoveel groter klinkt ?  (English)

Onze Little/One gebruikt een geavanceerd stuk elektronica om de beweging van de lagetonen luidspreker onder controle te houden, met de technische uitleg ervan valt met gemak een aparte website te vullen wat we hier niet zullen doen.

In het kort komt het er op neer dat luidsprekers voor het bereiken van een goede basweergave normaliter over een voldoende grote kast moeten beschikken, hoe dieper de gewenste basweergave is hoe groter de benodigde kast wordt. De door ons toegepaste Motional Feedback (MFB) techniek fopt als het ware de woofer door deze het idee te geven dat deze in een kast met de afmetingen van een standaard vloerstaander zit.

De techniek achter MFB is niet nieuw en is reeds door Philips in de jaren 70-80 van de vorige eeuw toegepast, Archidio heeft deze echter opnieuw leven ingeblazen met gebruikmaking van moderne electronica en nieuw ontwikkelde StarBass hardware. Bezoek voor een uitgebreide technische uitleg, een stukje geschiedenis en metingen de website van de fabrikant van de Little/One woofer : piratelogic.nl.